Wednesday, January 4, 2012

btudung lagi cun!

assalamualaikum. .:)
Ramai kot ckp aku minah jiwang. .
bile post jee. .mesty ayat2 jiwang2 bagai. .
tapi masalahnyee kan? blog korunk ke pun? suke haty laa. .
haha ..juz joke. .aku xkesah pun ape korunk nak ckp.. 
ape yg aku nak tulis skrg nie. .hal2 agama skit kut.. 
aku ade bace artikel nie. .
BERTUDUNG VS TAK BERTUDUNG

ramai yg cakap betudung org yg baik2. .eh hallo? sebenarnye x pun. .mksd aku xsume yg baik laa.. 
okay. .cube kite lihat skrg nie. .byk kot org yg pkai shawl bgai tuh. .dorang bkn nak pkai btl2 pun. hanye nak mncube je kan. .n lagi satu klau korunk try search google tntg budak pkai tudung. .MASYALLAH. .aku pun xnak tgk dah sbnrnye. . yg under age tuh arap tutup mate la ye. .^^ alaa. .tapi aku tau budak2 pun lagi pandai laa. . byk laa yg wat bende x snonoh. . ade stgh org la kan. .dye nak pkai tdg hanye nak tutup kesilapan sndiri. .padahal dimate allah dye xkan diampun selagi dye xbtaubat. .

yg TAK BERTUDUNG pulak. .kdg2 komen laa. .ckp " elehh. .budak tuh pkai tdg belum tentu baik.aku yg xpkai tudung nie skurang2 aku prngai elok"  mmg btl pun.tapi xkisah laa perngai baik ke hape ke. .ingt pkai tudung tuh arahan bknnye pmintaan. .kirenyee mmg wajib laa.. aku bkn laa nak ckp org x pakai tdung tuh xbaik. .ade jugak yg baik. .same jugak yg pkai tudung, .ade yg baik ade yg x. .

gadis yg xpakai tudung klau nak try btudung aku mmg skong sgt2. . ade stgh tau klau bg aurat kite kpd bkn mahram kite adalah bdosa. .tapi buat bodo jee kan. mesty ade yg kate "alaaa. .nnty dah tua nnty aku btaubat laa, .ko nak sibuk2 pehal minah?" wow..ayat nie aku xckup gemar. .sbb kite sbgai umat islam harus sling tgur mnegur. .xsalah kan? klau dah tau salah. .awat nak emo xtentu pasal.. mmg laa korunk akan cakap.. lihat la diri sndiri bru tgk tegur org lain . .aku just nk ckp ape yg aku rase btl. . ^^


opss sorry yaww. . klau trase ke hape. .aku bkn nak mngaibkan org jauh skli nak mngutuk org. .aku hnye nak pringtkan wanita. .yg kite nie sng msuk syurga tapi sng jugak msuk neraka. .tahu x btapa sygnye allah pade kite wahai wanita sekalian. .okay laa. .babaii. .assalamualaikum ! :)

Dah Baca ? Terima Kasih Sayang :)

12 comments:

ADILA MOHKTAR II said...

Saya sokong awak 100% hehe ^^V

Cik Anno said...

haha. .orait2. .thnks sbb sokong :)

dyabunga said...

menutup aurat kan wajib..:)

Cik Anno said...

tawu takpe.. ^^

Reina said...

kunjungan pertama neh., lam knal ya., :D

Cik Anno said...

haha. .welcome to my blog reina !

djawa said...

bingung mo koment apa haha.,

Cik Anno said...

haha. .takyah komen !

~kiinaa~ said...

benda wajib, kena lah ikut :)

Cik Anno said...

yes! tapi kebanyakannye xmau ikut. .sgt sedih..:(

mika paramore said...

btul tuu :)

Cik Anno said...

hehe. .yelah