Tuesday, February 2, 2016

Myself

Assalamualaikum, selamat malam .uish kemain lame betoi aku tak update pape kat blog ni , terlalu banyak hal aku lakukan . Alhamdulillah aku dah habis sem 3 sekarang ni dah hampir sebulan aku duduk rumah , tapi kali ni aku takde la duduk rumah je , cari duit poket untuk diri sndiri sebab mcm banyak sgt duit nak guna untuk sem depan . Tambah2 sem depan time cuti sem aku terus praktikal so kene la cari duit lebih sikitkan . Lagipun aku memang tak minta duit dkt mak tapi kalau terdesak gegila baru mintak tu pun dlm 100 cmtu nak lepas duit nak pegi n balik kg la. Ok cerita balik pasal tadi , aku kerja part time dkt nasi bamboo yg famous tu aku ckp famous sbb kawan aku dok wasap tanya nasi bamboo dkt sungkai kat mana sedangkan aku sndiri pun tak tau kat mana haha , lepas balik dri kg bru aku tahu name kedai tu nasi bamboo, aku pun decide nak kerja kt situ . tapi dia nak jumaat sabtu ahad je sbb tu paling ramai pon n cuti umum mcm cuti CNY nnt kan haa tu cnfirm suruh aku kerja la nnt tu . Tapi aku ok je duit punya pasal steady je. eceh steady sgt , pdhl balik dari kerja ngadu dkt mak "mak sakittt kaki" mak pun ckp " laa kerja kan mmg la mcm tu , mcm mne nak kerja ni asyik sakit kaki aje meh sini mak urut" uhuks thats y i love my mom sgt memahami ape yg aku nak haha .*lap ayo mate* tapi nasib mak tak pernah merungut pun aku ngadu cmtu setiap kali aku balik kerja haha. 

terima kasih jugak dkt 'Mr T' yg blh fhm jugak la yg aku ni jenis penat time balik keje , but sometimes dia pun cm nak ngamuk aku mcm takde masa utk beliau haha sbb ckp dh balik n then tido. serius cm xde life gila aku time tu . sebab aku penat gila kot balik keje selalunya mandi solat n then tetido dpn tv . dari situ aku cam tekad la lepas habis belajar nak cri kerja yg elok pastu nak amik kursus english ke apa ke kan .haha sbb communication skill aku out kot. cam sampah ckp bercelaru.haha  nervous punya pasai kot.pastu cri duit hmm sambil kerja tu meniaga haaa. cthnye mcm isnin-jumaat aku kerja , malam tu kalau tak penat aku bukak stall kecik takpun sabtu ahad ke kan. inshaAllah kalau usaha n tak malas2 mgkin berkat usaha tu mndtgkan rezeki utk aku ^^ hrp2 bukan angan2 kosong la aku ni . ehh mntk dijauhkan sifat malas tu . bak kata ahmad ammar "di dunia  bukan tempat kita untuk berehat , nanti dekat sana nanti kita rehat la puas2" tapi yg penting dunia dan akhirat kena seimbang :)
 

Hmm bila fikir balik mcm mana la agaknya kehidupan aku akan datang kan. Yelah kerja mcm mana la aku nanti . Semoga dipermudahkan . Aku sgt percaya yg tuhan aturkan kehidupan aku dgn baik . Kalau benda yg aku plan xjadi pasti ade sebab takkan suke2 tuhan tak bagi kan . but its okay selalu berfikir positif. Aku harap aku dpt bertabah dgn ujian yg akan datang . Cantiknya seorang perempuan bukan pada rupanya tetapi pada akhlaknya ,penyabar ,tak mudah marah ,selalu think positive hehe cewah percayala bende tu betoi kot. :D

Ok nak cerita pasal takahara suiko . mesti nak tau sape dia kan . dia ni aku kenai pun dari iniAnwarHadi sebab bini dia hehe . stalk punya stalk tgk life bini dia fuh , gila fun. bcs of what? sbb hmm dia jenis yg happy go lucky dia tak kesah langsung org dok ckp pasal dia , tudung dia tah pape or whatever but at least dia jd diri sndiri , lagu dia semua aku suka sedap .especially "tenangkan bontot anda"  so hari2 aku akan dgr lagu dia. kalau kau tak suke kau ingt aku kesah ke ? haha . k setakat itu shj untuk harini. adios

Dah Baca ? Terima Kasih Sayang :)

No comments: