Thursday, November 15, 2012

Kisah Mereka ...

Mereka ditakdirkan bertemu ,dan harapan pertemuan itu adalah daripada Allah ,Allah yang temukan mereka berdua. Lama kelamaan mereka berkenal .Banyak dugaan yang telah berlaku keatas mereka.Tetapi mereka masih juga bersama .Kenapa? sebab mereka masih kuat untuk pertahankan hubungan tu .
Bila bergaduh salah seorang pasti akan mengalah .Sebab tak mahu pergaduhan tu berpanjangan.Walaupun bergaduh tak lama tu dah baik dah .

Tetapi kegembiraan tu tukar menjadi sedih , perangai lelaki tu terus berubah ,seperti mahu jauhkan diri daripada dirinya, dan seperti tidak boleh diperbaiki lagi.Dia redha apa yang berlaku keatas hubungan mereka, dan dia mengambil keputusan untuk menyediri , dan tidak mahu menganggu lelaki tu .Mungkin lelaki tu mahukan masa untuk tenangkan diri.Dia cuba faham lelaki tu , tetapi lelaki tu tak berikan alasan yang kukuh .Sampai bila hubungan mereka mahu jadi seperti ini. Seperti hubungan yang tergantung dan tiada kata putus.
Dia cuba bersikap matang , dan tak mahu ada pergaduhan diantara mereka. Dia berharap lelaki tu kembali padanya dan akan buat dia gembira seperti dulu .Dia tak putus2 berdoa agar si lelaki tu baik2 jee. .dan dalam keadaan selamat. .tetapi dia jugak berdoa .
 
dia risau yang dia tak boleh bahagia kan lelaki tu ,dan dia berharap bahawa jika lelaki tu bukan jodohnya , hubungan mereka selama ini akan menjadi persahabatan sebab tidak mahu bermusuhan di antara mereka. :)


SINCERELY: Me :')

Dah Baca ? Terima Kasih Sayang :)

2 comments:

outbound malang said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Senyuman adalah sedekah yang indah, karena dengan sedekah senyuman, manusia takkan pernah merasa berhutang apa-apa dan tak kan membuat orang lain merasa terhina
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ....

Cik Anno said...

thanks sahabat kerna follow blog saya.teruskan menyokong ;) <3